SSCGTHV

martes, 11 de febrero de 2014

CGT INFORMA

ACORDADA EN LA COMISIÓN DE SALUD NUEVA PROPUESTA DE RESOLUCIÓN SOBRE EL HOSPITAL DE VILADECANS 


Como ya informamos, el pasado jueves, 5 de febrero de 2014, la Comisión de Salud del Parlament de Catalunya acordó presentar  una nueva propuesta de resolución relativa a nuestro Hospital.

Para conocer todos los detalles sobre el desarrollo de este debate en la sesión de la Comisión de Salud (incluyendo nuestra "reivindicación incidental"), copia el siguiente enlace en tu navegador:


Políticos de la zona nos han facilitado el texto de los puntos acordados, que se incluirán en el documento  que pronto será publicado:



PROPOSTA DE RESOLUCIÓ SOBRE EL MAISTTEIMIIVIENT DELS SERVEIS DE L'HOSPITAL DE
VILADECANS

Tram. 250-00674/10


PROPOSTA DE TRANSACCIÓ DE TOTA LA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ A PARTIR DE TOTES LES ESMENES PRESENTADES

El Parlament de Catalunya insta el Consell Executiu a:

1. Garantir la contmuïtat de l'Hospital de Viladecans com a hospital de referència per a Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat amb l'actual cartera de serveis i nivell de complexitat.

2. En funció de les disponibilitats pressupostàries i dels criteris de contractació d'activitat dels hospitals d'aguts però en tot cas amb una variació mai inferior a la mitja del conjunt del sistema hospitalari català, garantir a través del contracte de centre la suficiència financera anual per la continuïtat de la cartera de serveis actuals i el seu increment del futur; així com la capacitat futura d'assolir la demanda assistencial del territori (mèdica i quirúrgica).

Fusió 3 i 7. Elaborar el Pla funcional de l'Hospital de Viladecans abans de l'estiu del 2014 i planificar dins el període 2015-2018 l'execució de l'ampliació del nou Hospital de Viladecans d'acord amb el pla funcional per garantir l'adequada prestació de la cartera de serveis i la
cobertura de les necessitats de la població de referència.

4. Retirat.

5. Mantenir l'activitat de l'hospital i, d'acord amb la planificació dels serveis per a l'any 2014, analitzar la possibilitat d'incrementar-la.

6. Mantenir l'aliança estratègica entre l'Hospital de Viladecans dins ICS i la cooperació amb Bellvitge.

Fusió 8 i 9: Informar als alcaldes de Viladecans, Gavà Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat dels plans director i funcional de l'hospital de Viladecans així com a les entitats i als agents implicats.

10. Valorar la ratio metge-pacient de cadascun dels centres de salut de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent, així com les llistes d'espera de l'Hospital de Viladecans, dels centres d'atenció primària I del centre d'especialitats, i dotar-los dels recursos humans facultatius i materials necessaris per cobrir les possibles deficiències dels centres indicats, en funció de les disponibilitats pressupostàries però en tot cas amb una variació mai inferior a la mitja del conjunt del sistema hospitalari català.


Como es de esperar, si comparamos las tres propuestas  de resolución presentadas y sus respectivas propuestas de enmiendas (puedes verlas en http://www.parlament.cat/web/actualitat/ordre-dia?p_od0=48010012), con el resultado de la negociación en la Comisión de Salud, hay una importante distancia entre lo pretendido y lo logrado. "Labrar y hacer albardas, todo es dar puntadas"...
Aunque dista bastante de la expectativa de la SSCGTHV, valoramos los pequeños pasos que, a los poquitos y con mucho empuje de la ciudadanía y del estamento político de nuestra área de influencia,  se vienen dando en favor del mantenimiento de un Hospital "con cara y ojos".
Si el Govern de la Generalitat finalmente decide llevar a cabo todo  lo que le ha pedido el Parlament en los últimos meses, estamos a punto de entrar en una nueva etapa en la lucha en defensa de nuestro Hospital: saber si se hace, qué se hace y qué no se hace, en el supuesto nuevo Hospital de Viladecans.
En esta etapa, desde la SSCGTHV, estaremos muy atentos a las cuestiones de mayor incidencia en el futuro de nuestro Hospital: la cartera de servicios y su contratación, el proyecto de ampliación realizado en el año 2008, la vinculación al ICS, la capacidad de seguir resolviendo una altísima parcela de los problemas de salud tributarios de hospital de los ciudadanos de los cinco municipios, la adecuada dotación económica, el incremento vegetativo de la población previsto para los próximos años, etc.

DEFENSEM L'HOSPITAL DE VILADECANS!

No hay comentarios: