SSCGTHV

martes, 15 de noviembre de 2011

Nota de Premsa de la Plataforma en Defensa de l’ Hospital de Viladecans i de la Sanitat Pública


El proper dimecres, , 16/11/11, a les 18 hores, la "Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans i de la Sanitat Pública" convoca als ciutadans de Viladecans a una ASSEMBLEA INFORMATIVA sobre l’actual situació del nostre hospital de referència, de l’atenció primària de la zona i de la sanitat pública catalana, en el context del temerari retall pressupostari perpetrat per l’ actual Govern de la Generalitat de Catalunya.

Continuant la tònica dels darrers set mesos, la Plataforma en Defensa del Hospital de Viladecans y de la Sanitat Pública ha decidit promoure una acció informativa a la població que inclou tres Assemblees on se explicarà la actual situació del Hospital de Viladecans, des de el mes de març convertit en un satèl·lit del hospital de Bellvitge, a més a més del pervers efecte del retall al pressupost sanitari en la atenció primària de los cinc pobles adscrits a l’Hospital de Viladecans (Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent y Viladecans), en la comarca del Baix Llobregat y, en general, en tota Catalunya.

La Plataforma en Defensa del Hospital de Viladecans y de la Sanitat Pública nació el darrer mes de abril, a conseqüència del temor de la ciutadania a las actuacions del Govern de la Generalitat en relació al seu hospital de referència. El Hospital de Viladecans, el més petit i, fins llavors, més eficient del ICS, havia deixat de tenir equip directiu i havia passat a dependre de l’Hospital de Bellvitge. Fou l’únic dels vuit hospitals del Institut Català de la Salut que va sofrir tal envestida, el qual sembla ser indicatiu de l’ intenció de la Conselleria de Salut de frenar els seus excel·lents resultats i definitivament trencar les seves tan anhelades perspectives de futur.

Cal recordar el compromís de l’ Administració d’ ampliar l’ Hospital de Viladecans i les prestacions sanitàries por ell oferides a la població, alhora en entredit. Els propis membres de CiU, requerits el passat 7 de octubre per aquesta Plataforma per donar explicacions als representants veïnals de la zona respecte a les intencions de la Generalitat respecte al futur de l’ Hospital de Viladecans, van ser bastant evasius y no van aclarir quasi res del que se’ls va preguntar, fet que ha augmentat l’ inquietud ciutadana pel tema.

Per altra costat, l’atac a l’ atenció sanitària pública d’ aquestes cinc localitats no es resumen amb això, ja que es posen en qüestió la construcció de nous centres de atenció primària ja compromesos, el tancament de dispensaris i l’eliminació del servei d’ urgències del CAP I a Gavà.

Les associacions veïnals, en representació de la ciutadania, entenem que es més que evident la repercussió negativa del desproporcionat i indiscriminat retall al pressupost sanitari català, no sols en la quantitat i diversitat de les prestacions, si no, també, en la qualitat de l’atenció sanitària que els usuaris del sistema sanitari públic estan rebent. Entenem el delicat moment que la societat catalana y espanyola està vivint , encara que sabem que existeixen altres partides pressupostaries de la Generalitat molt més prescindibles, i que disposar d’elles es la solució lògica i ètica per afrontar las adversitats, excepte si el Govern té l’ intenció de aprofitar-se de la situació per treure l’estat de ben estar als ciutadans i oferir al mercat una oportunitat de negoci.

El calendari d’ acciones programades per la Plataforma fins finals de 2011 inclueix:

1) una Assemblea a Viladecans, que tindrà lloc el proper dimecres, dia 16, al davant de la entrada principal del Hospital;

2) una Assemblea a Gavà, a la Plaça Balmes el proper dia 24/11/2011;

3) una Assemblea a Castelldefels, a la Plaça de l’Ajuntament, el 30/11/2011

4) una Manifestació- Cassolada a Viladecans, pel dia 14/12.

També s’ està valorant la possibilitat d’estendre les assemblees a les poblacions de Sant Climent y Begues encara aquest any.

Les Assemblees pretenen comptar amb les explicacions de tres ponents: un representant de la Junta de Personal de l’Hospital de Viladecans, que donarà compte de la seva actual situació; un representant de la FAVV Baix Llobregat (Federació de Associacions de Veïns del Baix Llobregat), que exposarà la situació sanitària de la comarca; i, finalment, un representant de la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans i de la Sanitat Pública, que comentarà el paper, els propòsits i resultats de les seves actuacions: des de la casi vintena de manifestacions, fins las mocions als Ajuntaments passant per la reclamació al Síndic de Greuges, trobades amb grups polítics, etc.


Contacte: Miguel de la Rubia, telèfon 618251498

No hay comentarios: